Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos-ananászos csirke hajdinafasírttal

Hozzávalók

  • 10 dkg zsírszegény natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 ek olívaolaj
  • 20 dkg ananász (konzerv, cukormentes)
  • 15 dkg fekete olívabogyó
  • 1-2 ág petrezselyem
  • A hajdinafasírthoz:
  • 10 dkg hajdina
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg sovány sajt

Elkészítés

     

    1. Összekeverjük a joghurtot a megtisztított, lereszelt fokhagymával, továbbá egy kevés sóval és borssal. Összeforgatjuk az így kapott pácba a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és lefedve a hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.
    2. Kikenünk olívaolajjal egy serpenyőt, felforrósítjuk, és fehéredésig pirítjuk a lecsepegtetett húskockákat. Hozzáadunk 1 ek vizet a lecsepegtetett, felkockázott ananásszal, továbbá az olívabogyókkal együtt, és készre sütjük. Közben ízlés szerint megsózzuk.
    3. A fasírthoz puhára főzzük a hajdinát bő, enyhén sós vízben. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve kissé hűlni hagyjuk. Azután leszűrjük, és teljesen kihűlni hagyjuk, majd hozzákeverjünk egy kevés sót, a tojássárgáját, a mandulalisztet és a lereszelt sajtot. A masszából 8 db lapos fasírtot formázunk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. Kettesével elrendezzük őket 4 db tányéron, rájuk halmozzuk az ananászos csirkét, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin