Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-almás kevert sütemény

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 3 dl cukor
  • 4 db tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl olvasztott margarin
  • 6 dl liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 3-4 db nagyobb alma
  • sütőpapír
  • A krémhez:
  • 1 csomag karamell ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • A bevonathoz-díszítéshez:
  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Először az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és szép vékonyabb gerezdekre szeleteljük. Citromlével egy kicsit ecseteljük le, hogy az alma ne barnuljon meg!

A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjét a cukorral keményre verjük, utána hozzákeverjük a tojások sárgáját és apránként a többi hozzávalókat a kakaó kivételével.

A massza 2/3 részét a kibélelt tepsibe öntjük, a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót, és a sárga tésztára folyatjuk. Villával kicsit megcifrázzuk.

Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg kezd egy kicsit megkötni a teteje. Ekkor kivesszük a sütőből, rárakosgatjuk az almacikkeket. Visszatesszük, és tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

A pudingport a tejjel felfőzzük. A margarint a cukorral kihabosítjuk, és kanalanként a meleg pudingot belekeverjük. A tésztára simítjuk.
Dermedésig a hűtőben tároljuk.

Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal. Én most csak lecsurgattam a csokit, darált mandulával díszítettem.

Megjegyzés

Nagyon finom sütemény.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss