Joghurtos alma-édeskömény leves

Hozzávalók

  • 1 db édeskömény
  • 1 db zöld alma
  • 1 db hagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 ek olaj
  • 6 dl húslevesalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl joghurt

Elkészítés

    1.

    Hámozzuk meg az édesköményt és az almát. Az édeskömény zöldjét tegyük félre. Az alma magházát távolítsuk el, a gyümölcshúst kockázzuk fel. Az édesköményt reszeljük le.

    2.

    Szeleteljük fel a hagymát és a répát. Pirítsuk őket az olajon 2 percig, majd engedjük fel az alaplével és a borral. Adjuk hozzá az édesköményt, a fűszereket és az almát, és főzzük együtt 20 percig. Tálaljuk joghurttal, díszítsük a félretett zölddel.

     Fotó:Tucsek Tünde

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin