Elkészítés: Egy tésztaszűrőt duplán kibélelünk konyhai törlőpapírral, majd egy edény tetejére tesszük, lényeg, hogy ne érjen bele az alja - legjobb erre egy kisebb fazék. A joghurtot alaposan felkeverjük, beleöntjük a tésztaszűrőbe. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Ez alatt az idő alatt a leve kicsepeg belőle, és csak a finom, lágy, krémszerűen sűrű joghurt marad.
Hozzá adjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjjat, a gyömbért, a cukrot és vaníliás cukrot, majd alaposan elkeverjük.
Hűtve fogyasszuk. Üdítő nyári édesség. Ha fél-1 órára a fagyasztóba betesszük, és néha megkeverjük, fagylalt helyett is kiváló. Tehetünk bele még bármilyen idénygyümölcsöt is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre