Joghurt torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 dl víz
  • 1 csomag zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 evőkanál porcukor
  • 6 doboz gyümölcsjoghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs
  • 1 kivi
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg meggykompót
  • 20 szem (mirelit) eper vagy málna
  • A díszítéshez
  • tejszínhab
  • gyümölcsök
  • citromfű levelek

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) 4 dl vízbe 1 csomag zselatint teszünk és felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
    2.) 3 dl tejszínbe a csomag fixálót és 5 evőkanál porcukrot teszünk, majd felverjük.
    3.) 6 db gyümölcsjoghurtot összekeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és mikróban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint és az apró kockákra vágott gyümölcsöket (1 narancsot, 1 kivit, 5 dkg mazsolát, 10 dkg meggykompótot, 20 szem epret).
    4.) Az egészet nagyon óvatosan hozzákeverjük a fixálós, felvert tejszínhez.
    5.) Ha mindennel elkészítünk, fogunk egy legalább 4 literes - inkább lapos, mint magas) lábast, kibéleljük fóliával, és beletöltjük a joghurt krémet.
    6.) Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk, majd másnap kiborítjuk egy tálra a megdermedt joghurt tortát, tejszínhabbal, eperszemekkel, narancs és kiviszeletekkel és citromfű levelekkel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

L. Hedvig 5 évvel ezelőtt
Kedves Mirza! Mindig örömmel olvasom a receptjeidet, valamint a blogodat és sokat tanulok is belőle. Kivételesen ezzel a recepttel nem értek egyet. Bár látom, hogy pár éve tetted fel és azóta változhatott a te felfogásod is, de én egyáltalán nem javasolom, hogy gyümölcsjoghurtból csináld a desszertet. Nyilván te is tudod, hogy a gyümölcsjoghurt házi elkészítése a világ legegyszerűbb dolga, akkor miért használjunk aromával, fűrészporral (eper!!!) és E-betűkkel teletűzdelt mesterséges dolgokat? Éppen elég a zselatin is...! Én simán összekeverem a joghurtot a zselatinnal, kicsit átmelegítem őket együtt, főzőtejszínt beletesz (csak 20% zsír!), átkever, vizezett formába beletesz. Telerakom gyümölccsel, ami belesüllyed, annál jobb. Olyan is előfordult, hogy szénhidrátcsökkentett lisztből sütöttem egy vékony piskótalapot és arra pakoltam a joghurtot. Egy éjszakát pihen a jégen. Utána vágható, szeletelhető, kanalazható. Szép és finom.
Era 10 évvel ezelőtt
A hét végén én is elkészítem ezt az édességet, mivel valami kevésbé kalóriadúsat szeretnék nasinak és ez annak tűnik. Viszont az ajánlatnak megfelelően kevesebb vízzel.
GABRIELLA 10 évvel ezelőtt
Kipróbáltam ezt a változatot, nagyon soknak találom hozzá a vizet. Az én receptem szerint 3 pohár joghurtot kell felmelegíteni és abban feloldani a zselatint , hozzákeverni a többihez, és teljesen kihüteni, úgy bele keverni a tejszint. A 4 dl víz teljesen felvizezi a joghurtot!
Morzsálós Mirza 10 évvel ezelőtt
Kedves Etelka66 és K.onyhamalac, módosítottam a receptet, hogy érthetőbb legyen. Igen, a végén mindent össze kell keverni: a joghurtos gyümölcsöket + a zselatint + végül a tejszínt. Elnézést, ha az előbb nem volt egyértelmű! Sok sikert kívánok az elkészítéséhez! Ha kérdésetek van, írjatok! Sok szeretettel: Mirza
k.onyhamalac 11 évvel ezelőtt
én úgy fogom elkészíteni, egy hasonló recept alapján, hogy a lábast kibélelem gyümölcsökkel(az oldalát is), és másnap kiborítom belőle.
k.onyhamalac 11 évvel ezelőtt
Igen, szerintem a végén mind a három dolgot össze kell keverni.
Nagy Etelka 11 évvel ezelőtt
Szia Mirza! Légy szíves, mondd meg nekem, hogy jól gondolom-e, hogy a felvert tejszínhabhoz hozzá kell adni a joghurtot? Nekem nagyon tetszik ez a recept, a hétvégén ki is fogom próbálni. Előre is köszi: Etelka

Hasonló Receptek

Magazin