Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Készíts joghurtfagyit házilag! Finomabb és egészségesebb, mint a bolti

Jeges nyalánkságra vágysz a nyári melegben? Csinálj magadnak citromhéjjal és fűszerekkel ízesíthető, feltétekkel és öntetekkel feldobható hűsítőt!
Alaprecept fagyigéphez

5 adaghoz kézi mixer habverőjével keverj össze egy tálban 1 l görög joghurtot 20 dkg cukorral, 1/2 db citrom levével és 1 csipet sóval. Keverd a cukor teljes feloldódásáig, töltsd fagyigépbe, és fagyaszd legalább 25 percig.

Nincs fagyigéped?

Nem probléma. Fagyaszd meg a tálban kikevert masszát légmentesen lezárt dobozban! Ugyanolyan finom lesz, mint a géppel készített, csak legalább 4 óra hosszan kell fagyasztani. Közben óránként egyszer keverd át, hogy krémesebb legyen!

5 perces gyümölcsös változat 

Felhasználás előtt tedd be a joghurtot a mélyhűtőbe kb. 30 percre, majd turmixold össze fagyasztott gyümölcsökkel, pl. eperrel, málnával, áfonyával. Ne keverd túl! Nem baj, ha a gyümölcs darabos marad. Az a lényeg, hogy a massza ne essen szét.

Kipróbálhatod túróval is

Az alapmasszához legjobb a sűrű görög joghurt. A normál natúr joghurtot hosszabb ideig keverd a cukorral, hogy kellően krémes legyen. A félzsíros rögös túró vagy natúr krémtúró alapú fagyit ugyanúgy kell készíteni, mint a joghurtost és fagyigépben elég félórát fagyasztani.

Vegán vagy?

Használj bioboltban kapható szójajoghurtot, és édesítsd cukorral, esetleg cukorpótlóval. A masszát a leírtak szerint ugyanúgy fagyigépbe töltheted vagy egyszerűen megfagyaszthatod a mélyhűtőben.

Cukor nélkül

A joghurtfagyi a cukortól lesz tökéletesen krémes állagú. Kiválthatod mézzel vagy juharsziruppal, de így a végeredmény sokkal inkább sorbet-ra emlékeztet.

Spórolnál a kalóriákkal?

Összetételtől függően a joghurtfagyi gombóconként 80–125 kcal-t tartalmaz. Kevesebb benne a zsír, mint a tejszínes fagylaltokban, viszont a mennyiségének akár 20%-át kitevő cukor megdobja a kalóriaértéket. (Összehasonlításul: egy gombóc eperfagyi kb. 52 kcal, egy gombóc normál joghurtfagyi kb. 54 kcal, egy gombóc csokifagyi kb. 86 kcal – feltétek és öntetek nélkül.)

Feltétek és öntetek

A csillagcsöves habzsákból tálkákba, poharakba nyomott vagy kanállal kiporciózott joghurtfagyit megszórhatod pl. szeletelt mandulával, felaprított dióval, mogyoróval, chia maggal, diákcsemegével, müzlivel, kekszmorzsával, gumicukorral, cukormázas csokidrazséval, csokireszelékkel vagy tortadarával. Jól mutatnak rajta a bogyósok, valamint a kis darabokra vágott egyéb gyümölcsök, pl. a nektarin és az őszibarack. Egy langyos karamell- vagy nugátszósszal tovább fokozhatod az élvezeteket.

+ 1 tipp

Kanalazd a joghurtos masszát jégkészítő formába. Minden adagba nyomj egy szem áfonyát és fogvájót, majd fagyaszd meg a fagyinyalókát!

Epres joghurtfagyi gép nélkül >>>  
6 izgalmas tény a frozen yogurtról >>> 
15 házi fagyi, jégkrém és parfé >>> 

Jeges finomságok >>> 

15 HŰSÍTŐ DESSZERT A NYÁRRA, AMI NEM FAGYI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss