Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jófajta szalonnás lecsó

MME MME
1 3.7/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, lassú tűzön serpenyőben kiolvasztjuk, majd ropogósra pirítjuk. Kiszedjük a zsírból, félretesszük. A zsír felét kiöntjük, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot összevágjuk. A hagymát a zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, beletesszük a paprikát és a chillit, majd a paradicsomot. A tojást felverjük, megsózzuk, beleöntjük a reszelt sajt felét. Amikor a lecsó kész, beleöntjük a tojást. Amikor még lágy, levesszük a tűzről, és megszórjuk a maradék sajttal. Egy lapos tányérra szórjuk a pirított szalonnát, erős paprikát szeletelünk rá, erre tesszük a lecsót. Pirított, fokhagymával megkent kenyérszeletekkel tálaljuk. Könnyű, száraz fehérbor, fröccs illik hozzá. Sörrel sem rossz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss