Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joaquin Phoenix annyira lefogyott egy szerep kedvéért, hogy majdnem beleőrült

default user icon
MME
Néhány hónap alatt több, mint 20 kilótól szabadult meg Joaquin Phoenix, hogy minél hitelesebb alakítást nyújtson Batman főellensége, Joker szerepében. A színészt borzasztóan megviselte a fogyás, saját bevallása szerint majdnem beleőrült.

A színészeknek nem kis áldozatot kell hozniuk egy-egy szerep kedvéért. Olykor több kilót kell hízniuk vagy éppen fogyniuk a szerep miatt és sokszor önsanyargatás által érik el a kívánt alakot. Joaquin Phonexinek most éppen fogynia kellett, nem is keveset. A sztár a Joker című film forgatása előtt hat hónappal találkozott Todd Phillips rendezővel, így féléve volt arra, hogy fogyjon. Phoenix 23,5 kilót adott le.

- Az első feladat az volt, hogy lefogyjak. És mint kiderült, ez befolyásolja a pszichés állapododat. Kezdesz megőrülni, ha ennyi súlyt veszítesz ilyen rövid idő alatt – nyilatkozta Phoenix a Velencei Filmfesztiválon. A hetvenes-nyolcvanas években Gotham Cityben játszódó film a Batman-képregények főgonoszának, Jokernek az eredettörténete. Phoenix egy lecsúszott komikust alakít, aki felbérelhető bohócként tengeti napjait és az a vágya, hogy egy nap híres stand-upos legyen. Pszichés problémái miatt sok nehézséggel kell megküzdenie. A film azt mutatja be, hogy a bohóc Arthur Fleck, hogyan alakul át Jokerré.

 

A magyar mozik október 3-tól játsszák majd a filmet. Az viszont már az előzetesekben is látszik, hogy a színész iszonyú vékony lett, kilátszanak a bordái, csontjai. Phoenix arról nem beszélt, hogy hogyan érte el ezt a súlyt. Mindenesetre a kritikusok elismerően szólnak a színészről. Sokak szerint élete legjobbját nyújtotta és felülmúlja Jack Nicholson és Heath Ledger alakítását is, akik korábban Batman-filmekben játszották Jokert.

DÖBBENETESEN LEFOGYOTT A WALL STREET FARKASÁNAK OSCAR-JELÖLT SZTÁRJA! >>>

23 KILÓT HÍZOTT ÉS DEPRESSZIÓS LETT AZ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNŐ >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss