Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jó tudni! Melyik húshoz milyen bor illik?

A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik ételhez milyen fajtát fogyasztunk!
Sertéshús

A pörkölthöz, a sertéspaprikáshoz vagy a malacsültekhez a szárazabb, hordós érlelésű fehérborok a legjobbak, de a rozék mellett akar a testesebb vörösborok is elősegíthetik a nehezebben emészthető ételek lebontását.

Szárnyasok

A szárnyasból készült ételek mellé a könnyű, száraz fehérborok a legjobbak. Az itthon népszerű csirkepaprikás vagy a karakteresebb kacsasült fogyasztásakor akar a rozé is szóba jöhet, attól függően, hogy mennyire fűszeres az adott étel.

Marhahús

Mivel általában elég fűszeres, ezért különböző vörösborok ajánlottak mellé. Ezek ugyanis kiemelik a sültek ízét, ráadásul a szomjúságérzetet is csökkentik.

Vadak

Jellegzetes, intenzív ízviláguk miatt vörösborokat érdemes fogyasztani a vadhúsokhoz. Kivétel azért  itt is akad, hiszen a zsenge nyúlból es a fácánból készült étkek a testes fehérborokkal is kiválóan harmonizálnak.

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin