Keress receptre vagy hozzávalóra

Jó-e a fehérjediéta? Hogyan fogyj pocakról? Dietetikusunk válaszol!

A hasadról szeretnél fogyni, de nem megy? Szeretnél leszokni a dohányzásról, de félsz, hogy meghízol? Nem tudod, mi a szakember véleménye a fehérjediétáról? Dietetikusunk, Somogyi-Kovács Anita válaszol a kérdésekre!

Dietetikusunk, Somogy-Kovács Anita a hozzá érkező leggyakoribb kérdéseket hozza el nekünk hétről hétre. Most arról beszélünk vele, hogyan fogyhatunk le hasról? Jó-e a fehérjealapú diéta? És mennyi hízásra számíthatunk, ha leszokunk a dohányzásról? 

A mediterrán diétáról itt olvashatsz bővebben >>> 

1. A felesleg főleg a hasamon, a fenekemen...

és a combomon rakódott le. Hogyan tudnék innen lefogyni?

Mivel a hölgyek nagy részénél hasonló a zsírszöveti felszaporodás helye, ezért hosszú évek tapasztalata alapján bátran ajánlom az alábbiakat. Mivel célzott helyről szeretnél fogyni, keresned kellene egy jó edzőt vagy gyógytornászt, aki összeállít neked egy mozgásprogramot, amely a fent megnevezett helyek formálását segíti elő. Megfelelő étrenddel párosítva a mozgást garantált a siker! Személyes konzultációt javaslok egy dietetikussal, aki, miután táplálkozási anamnézist vesz fel, a te korodat, életritmusodat és igényeidet figyelembe véve alakítja ki az étrendedet. Ez a táplálkozási ajánlás akkor tökéletes, ha nemcsak a reális testsúlycsökkenést, hanem annak megtartását is lehetővé teszi! 

Így számolj le végleg a jojoeffektussal! >>> 

2. Mi a szakember véleménye a fehérjealapú diétáról?

...amikor tilos a kenyér, a burgonya, a rizs és a tészta?

A fehérjealapú étrend megakadályozza az összetett szénhidrátok és a bennük levő mikrotápanyagok bevitelét. Így azokét a rostokét is, amelyek fontosak a gyomor és a bélrendszer megfelelő működéséhez. Ezeknek óriási jelentőségük van a bélrendszeri daganatok megelőzésében, hiányuk eseten székrekedés is kialakulhat. Ugyanakkor a gabonafélék a B vitamin- csoportot is képviselik. Az a „diéta”, amelyik tiltja valamelyik makrotápanyagot, nem nevezhető egészségesnek, vagy nagyon speciális diéta, például az epilepsziásoké! Azért lehet fogyni tőlük, mert a szervezetben hiányállapot alakul ki. 

Vásárolj okosan! Mit vegyél és mit ne, ha diétázol! >>> 

3. Ha leszoknál a dohányzásról...

...de nem szeretnél hízni. Szakértőnk tanácsa következik!

Ha abbahagyod a dohányzást, akkor a tápanyag-felhasználásod is javul! Annak érdekében, hogy elkerüld a hízást, vagy a kalória bevitelt kell csökkenteni (pl. feleannyi nassolni való, napi 1 szelet kenyérrel kevesebb), vagy a mozgás mennyiségét kell megemelni, naponta kb. 10-15 perccel. Nagyon fontos a napi 2 liter víz elkortyolgatása is. Vitamindús gyümölcsökkel (napi 20-30 deka), és zöldségekkel (napi 30-40 deka) a hangulatodon is tudsz javítani!

Olvass tovább diétákról! >>> 

Dietetikusunkról itt olvashatsz bővebben >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin