Elkészítés: Elsőként készítsük el a pácot: egy mozsárban törjük össze a szegfűborsot, a borsot és a szárított chilit – majd keverjük hozzá a barnacukrot és a mézet. Aprítsuk fel a zöldfűszereket, az újhagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és keverjük ezt is a mézes fűszerkeverékhez, olívaolajjal lazítsuk.
A csirkecombokat vágjuk szét alsó és felső combokra, majd az elkészült páccal masszírozzuk be a húsokat. Célszerű ezt gumikesztyűben végezni, mert a chili igencsak csípős lehet. Hűtőben hagyjuk pácolódni.1-2 órát, de ha előre tudunk dolgozni, akár 1 egész éjszakát is.
A salátához egy keverőtálban forgassuk össze a paradicsomot, a hagymát és az avokádót az olívaolajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg a friss bazsalikomlevelekkel.
A pácolt csirkecombok bőrös oldalukkal lefelé tegyük a grillre, és süssük puhára, közben folyamatosan forgatva, hogy minden oldala átsüljön. (Ha nem grillen sütjük, akkor sütőben 200 fokon, 30 perc alatt süssük.)
Amíg a csirke sül, készítsük el a lapos kenyeret. Egy nagyobb keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze. Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig. Ezután egy nyújtódeszkán kerekítsünk a kezünkkel pingpong labda nagyságú golyókat, majd sodrófával nyújtsuk kb. palacsinta méretűre, nyomkodjuk a tésztába a vékony szeletekre vágott jalapeno paprikát. A lapos kenyeret grillrácson 3 perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Amikor a csirke megsült, facsarjuk rá egy lime levél, és tálaljuk a friss jalapenos lapos kenyérrel és az avokádós paradicsomsalátával.