Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jerk csirke

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • ízlés szerint csirkecomb vagy csirkeszárny (lehet vegyesen is)
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1-2 db lime
  • A páchoz:
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili (vagy chilikrém)
  • gyömbér (2-3 cm-es darab)
  • 1 lime leve
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál Worchester szósz
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 evőkanál őrölt szegfűbors
  • 1 evőkanál friss kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)

Elkészítés

Elkészítés: A pác elkészítéséhez az újhagymát karikázzuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.

A csirkecombokat és -szárnyakat sózzuk be, majd hagyjuk legalább fél óráig állni, hogy só kicsit átjárja.

Ezután alaposan forgassuk bele a húst a pácba, majd a tálat lefedve, tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják.

A bepácolt húsokat tegyük a tepsibe egymás mellé, helyezzük közé a negyedekbe vágott lime-ot, majd öntsük rá a tálban maradt pácot. Öntsük alá a bort (vagy vizet), majd fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük pirosra, ropogósra.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizibizivel és chilis almazselével kínáltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss