Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jércesaláta gazdagon

default user icon
2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 közepes burgonya
  • 20 dkg zellergumó
  • 1 db főtt vagy sült csirkemell
  • 2 db narancs
  • 1 evőkanál olaj
  • 40 dkg bébicékla
  • 2 dl kefir
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • só ízlés szerint

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és kevés vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval. Az egyik narancsot meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, a másik levét kicsavarjuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk benne. Aláöntünk 2-3 evőkanál vizet, és a húst kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, csíkokra vágjuk. A céklát és a burgonyát szeletekre vágjuk. A zellert leszűrjük. A kefirből a narancs- és citromlével, a gyömbérrel, kevés sóval ízesített öntetet készítünk, és salátás tálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól behűtve tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 147 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin