Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jércesaláta gazdagon

MME MME
2.5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és kevés vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval. Az egyik narancsot meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, a másik levét kicsavarjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk benne. Aláöntünk 2-3 evőkanál vizet, és a húst kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, csíkokra vágjuk. A céklát és a burgonyát szeletekre vágjuk. A zellert leszűrjük. A kefirből a narancs- és citromlével, a gyömbérrel, kevés sóval ízesített öntetet készítünk, és salátás tálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól behűtve tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 147 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss