Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jércemellel töltött karalábé

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 8 zsenge karalábé
  • 40 dkg jércemell
  • 4 szál újhagyma
  • 3 dl tejföl
  • petrezselyem
  • bors
  • fehérbors
  • kevés olaj

Elkészítés

    1. A karalábét vékonyan meghámozzuk, leveleit megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A jércemellet ledaráljuk vagy egy késes aprítóban pépesítjük.
    2. Az újhagymát karikára vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a jércehúst, megsózzuk, megfűszerezzük a borssal és a petrezselyemzölddel, és gyengén átpirítjuk.
    3. A karalábék közepét kivájjuk, belsejüket óvatosan megsózzuk, beletöltjük a pirított húst, majd tejföllel meglocsoljuk. A kivájt karalábégolyókat és a megtöltött karalábét egy lábosba helyezzük, kevés vizet öntünk alá, fedővel letakarjuk és megpároljuk.
    4. A puha karalábékat kivesszük a lábosból, tejfölt keverünk hozzá, zöldpetrezselyemmel, fehérborssal fűszerezzük, ha szükséges megsózzuk, és beforraljuk.

Megjegyzés

A töltött karalábé darált sertéshúsból is elkészíthető.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

oncogito 2 évvel ezelőtt
Mindig kiakadok, amikor a "nagymamáink is így készítették" jelzővel jönnek. Lekvárokra, süteményekre, különböző ételekre fogják rá. Fárszkarikát! Nem ugyanazok voltak az alapanyagok, nem volt ennyi génmódosított zöldség, gyümölcs, ennyiféle külföldi fűszer. Ami a sparhelten, a nyílt lángon főtt, azt hogy merik hasonlítani a sok modern főzőhelyeken főttekkel? Kíváncsi lennék, hogy aki a nagyanyáink főztjére utal, ismerte-e egyáltalán a nagyanyját és evett-e a főztjéből? Mert a mostan generáció szülei, az ötven év körüliek meg nem tanították rá, hiszen akkoriban mások voltak a főzési és evési szokások. Szóval biztos jó, amit itt receptként eladnak, de hagyják már ki a nagyanyáinkat belőle! Szegények forognának a sírjukban, ha tudnák, miket fognak rájuk!

Hasonló Receptek

Magazin