Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jensen torta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztalapokhoz:
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg hántolt mandula
  • citromlé
  • A krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomaghabfixáló
  • 40 dkg (fagyasztott) málna

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojás sárgáját a margarinnal a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Közepes méretű tepsibe teszem, és 180 fokon félig megsütöm kb. 5 perc alatt. Kiveszem a tésztát, és hagyom a sütőt kb. 110 fokra kihűlni.

Közben a 4 tojás fehérjét a 20 dkg cukorral és pici citromlével habosra kavarom. Ha kihűlt a sütő, akkor a kemény habot a tésztára kenem, rászórom a mandulát, visszateszem a sütőbe, és 110 fokon szárítom. Tűpróbával ellenőrzöm.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, közben beleteszem a habfixálót. Ha kész a hab, belekeverem a málnát.

Ha kihűlt a tészta, kétfelé vágom, az aljára kenem a krémet, a felső, mandulás résszel befedem. Hagyom, hogy a málna egy kicsit kiengedjem, és lehet szelni.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Kissmgm75 üldte.
- kissmgm75

Ezek is érdekelhetnek

Friss