Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jenny ünnepváró töltött lepénye

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 db lila hagyma (apróra vágva)
  • 2 db zellerszár (apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (tört)
  • 1 csipet szegfűszeg (őrölt)
  • negyed kávéskanál fahéj (őrölt)
  • 5 dkg mogyoró (pörkölt aprított)
  • 5 dkg vörösáfonya (felaprítva)
  • 6 dkg sárgabarack (szárított, felaprítva)
  • 1 ág kakukkfűlevél (friss)
  • 1 evőkanál gyömbér (aprított kandírozott)
  • 1 db narancs (héja reszelve)
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 50 dkg grillkolbász (nyers vagy puha parasztkolbász)
  • 3 evőkanál petrezselyemzöldje (apróra vágott)
  • 14 szelet bacon szalonna

Elkészítés

1.

Melegítsük fel a sütőt 190 fokra!

2.

Forrósítsuk fel az olívaolajat és vajat a serpenyőben, majd tegyük hozzá a hagymát és a zellert, keverjük 4 percig! Tegyük hozzá a fokhagymát, és fél percig még keverjük!

3.

Adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget, mogyorót, áfonyát, barackot, kakukkfüvet és gyömbért, keverjük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tegyük egy tálba!

4.

A keverékhez adjuk hozzá a narancslevet és a zsemlemorzsát!

5.

A kolbász bőrét húzzuk le, adjuk hozzá a petrezselymet és sót, borsot ízlés szerint! Ezután adjuk hozzá a tálban levő gyümölcsös keverékhez!

6.

Vajazzunk ki egy 18-20 cm átmérőjű tortasütő-formát!

7.

Az aljába helyezzünk bele egymás mellé 7 szelet bacont, majd keresztbe a másik hetet – úgy hogy a végeik kilógjanak a formából!

8.

Erre pakoljuk rá a fenti keveréket, oszlassuk el egyenletesen! A baconszeletek kilógó végeit hajtsuk rá!

9.

Tegyük a sütőbe középre, és 35-40 percig süssük!

Fotó és foodstyling: Jenny és Reza fantasztikus főzőakadémiája
Minden hétköznap 16:00-tól a Food Network tévécsatornán! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss