Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jemeni marhalábszárleves

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 0,5 kg marhalábszár,
  • 2 nagyobb vagy 4 kisebb velőscsont,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 4 hagyma,
  • 12 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 evőkanál curry- vagy sáfránypor,
  • 1 evőkanál édes pirospaprika,
  • 1 kávéskanál bors,
  • 1 kávéskanál koriander,
  • 4 burgonya,
  • 1 húsleveskocka,
  • 2 dl víz

Elkészítés

Elkészítése: Kuktában felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne a csontokat, a négy darabra vágott húst, hozzáadjuk, és aranysárgára pirítjuk a megtisztított, nagy szeletekre vágott hagymákat és tíz szétnyomott fokhagymagerezdet, felöntjük a vízzel és a kevés vízben feloldott húsleveskockával, beletesszük a fűszereket. Az edényt lezárjuk, s a levest másfél óra hosszat főzzük. Akkor hűlni hagyjuk, kieresztjük a gőzt, kinyitjuk az edényt, beletesszük a levesbe a megtisztított, félbevágott burgonyákat, s nyitott fedővel még harminc percig főzzük, míg a burgonyák meg nem puhulnak. (Hagyományos fazékban a húst kb. négy órán át főzzük, míg meg nem puhul, akkor adjuk hozzá a burgonyát.) A leves tetején úszó habot leszedjük. A két megmaradt fokhagymagerezdet szétnyomjuk, és a levesben elkavarjuk. Ha szükséges, ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek