Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és egészséges jégkrém, amit minden gyerek imád - tej- és cukormentes recept!

A mostani hőségben folyton valami hűvösre vágyunk mindannyian. A gyerekeke ki sem lehet rángatni a vízből, és megragadnak minden lehetőséget a pancsolásra. Én a hűsítő limonádék, levesek és természetesen a fagyiért felelős személyzet vagyok.

Nincs nehéz dolgom, hiszen a nyár megannyi színes és ízletes gyümölccsel kényeztet minket. Amire szükségünk van, az némi fantázia, és fagyasztásra alkalmas formák, edények. A variációk sora végtelen, és persze bőven lehet a kész jégkrémeket, fagyikat elkészülésük után is cifrázni.

Jégkrém pálcán

Hozzávalók:

1db érett banán
2 marék málna
1/2 dl kókusztej
5-6 szem sárgabarack
díszítéshez csokoládé és kókuszzsír

A banán felét és a málnát, a kókusztej felével leturmixoljuk. A sárgabarackokat kimagozzuk,és a maradék banánnal, kókusztejjel szintén leturmixoljuk. A masszákat ízlés szerint formákba önjük és a pálcákat is belehelyezzük. 3-4 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Amikor kellően keményre fagytak, kivesszük a formákból a jégkémeket, és már fogyasztható is. Aki szereti, olvaszthat 10dkg étcsokoládét, egy teáskanál kókuszzsírral, és belemárthatja a jégkrémet. A mártás után még egy jó 10 percre tegyük vissza a fagyasztóba. Amennyiben nincs jégkrémformánk, veszünk egy lapos kis tálcát, amibe folpack fóliát helyezünk. A masszákat ebbe öntjük, 3-4 órát fagyasztjuk. Amikor kellően kemény, egy másik tálcára borítjuk a jégkrém táblát, majd késsel egyforma darabokra vágjuk. A pálcákat a elhelyezzük a formák felén, majd a másik feleket vagy olvasztott csokoládéval, vagy maradék fagyimasszával rájuk ragasztjuk. Bő fél órára visszarakjuk a fagyasztóba, aztán fogyasztható.

Házigazdánk további cikkeit és rerceptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss