Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jéghideg hűsítők

Imádott nagyszüleim egy falusi kocsmát vezettek Pagleshamben, Essex grófságban. Amikor gyerekek voltunk, mindig küldtek nekem és a nővéremnek, Anne-Marie-nak egy hatalmas láda jeges nyalókát a nyári szünetben.

Hűtőládában tartottuk a nyalánkságokat, így mindig volt utánpótlás. Nagy népszerűségre tettem szert emiatt a helyi srácok körében. Csakhogy a 200 darab hamar elfogyott, így magamnak kellett gondoskodnom az új nyalókákról.

Gyerekeknek gyümölcsös jeges nyalókát készítsünk, olyat, mint amilyet én, gyerekkoromban. Nem kell hozzá más, mint egy műanyag boltban kapható nyalókaforma. A mélyedéseket valódi limonádéval, narancslével, ananászlével, citromos teával kell kitölteni, és betenni a mélyhűtőbe. Mielőtt igazán megszilárdulna, dugjunk mindegyik közepébe egy-egy pálcikát. Mert kell egy kis jeges, gyümölcsös finomság a kánikulában!

Trópusi turmix

Felnőtteknek pedig készítsünk fűszeres, trópusi italt a forró napokra.

Hozzávalók 4 személyre:
1 banán
2 érett mangó
400 ml kókusztej
1 zöldcitrom leve és reszelt héja
csipetnyi őrölt kardamom
maréknyi zúzott jég
A díszítéshez:
reszelt zöldcitromhéj
frissen őrölt bors

A banánt meghámozzuk, vastagon felkarikázzuk. A mangót félbevágjuk, a magját kiszedjük, a húsát kikaparjuk a héjából. Mindkét gyümölcsöt turmixgépbe tesszük, felöntjük a kókusztejjel és a zöldcitromlével. Beletesszük a zúzott jeget is. Csipetnyi őrölt kardamommal és a zöldcitrom reszelt héjával ízesítjük. Összeturmixoljuk. Előhűtött, magas falú üvegpoharakba töltjük. Reszelt zöldcitromhéjjal és frissen őrölt borssal díszítjük. Azonnal fogyasztjuk.


Most megnyerheted Jamie Oliver termékeit itt >>>

A korábbi bejegyzést pedig itt találod >>>

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss