Elkészítés: A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, a szemeket leforrázzuk, majd meghámozzuk. Szitán áttörjük, és ha kissé kihűlt, egy tálban a hűtőszekrénybe tesszük. Közben az uborkát meghámozzuk, a sárga és a piros színű zöldpaprikával együtt körömnyi kockákra vágjuk. A megmosott szárzeller leveleit letépjük (más ételhez félretesszük), a szárakat pedig az uborkához és a paprikához hasonlóan feldaraboljuk. A paradicsomvelőt a hűtőszekrényből kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, az olívaolajjal összekeverjük, zúzott fokhagymával és a korianderrel fűszerezzük. A citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Leheletnyit meg is cukrozhatjuk, majd annyi jeges vízzel engedjük fel, hogy 1,2 liternyi levest kapjunk. Petrezselyemlevelekkel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre