Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jeges dinnyekehely

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 sárgadinnye
  • fél dl rum
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg piros bogyós gyümölcs (málna, ribizli)
  • 4-4 gombóc vanília, málna- és tejszín ízű fagylalt

Elkészítés

    Előkészítés: A dinnyét legalább 3 órára behűtjük, mielőtt felhasználjuk.
    Elkészítés: A dinnyét kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a húsából négy-öt golyót vájunk ki. A maradék gyümölcshúst kanállal kikaparjuk, majd a rummal és a cukorral összeturmixoljuk. A piros bogyós gyümölcsöket kiválogatjuk, megmossuk. A dinnyepürét visszatöltjük a dinnyébe, rátesszük a bogyós gyümölcsöket és a dinnyegolyókat. A tetejére egy-egy gombóc vanília, málna- és tejszín ízű fagylaltot teszünk.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 1385 kJ/331 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin