Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jávorszarvas rolád (svéd recept)

4 5/5
60 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket alaposan kiklopfoljuk, mindegyikre ráfektetünk 1 szelet szalonnát, mehet rá 2 db uborka is. A szeletekből roládot formázunk, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük őket.

Az olívaolajat a vajjal egy serpenyőben habzásig hevítjük, beletesszük a roládokat. Itt a serpenyőben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a tárkonnyal is. Folyamatosan forgatva megsütjük őket. Amikor kellően puhák, kivesszük a roládokat egy tálra.

A sütő zsiradékba beleöntjük a húslét, a tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet, beleöntjük a serpenyőbe, felforraljuk. A mártásba visszahelyezzük a roládokat, pár perc alatt összepároljuk.

Tálalásnál 2 roládot adunk egy adagba, megöntözve a mártással, vajon pirított rozmaringos újburgonyát és ribizlibefőttet adunk mellé.

Megjegyzés

A hazai szarvashúsból, de marhából is elkészíthetjük. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek