Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jászberényi piskótatekercs

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 4 ek kávé
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • A krémhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1,5 dl tej
  • A tetejére:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek ét olaj
  • 1 tk díszítőcukor

Elkészítés

    1. A tésztához tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött feketekávét, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül hozzákeverjük óvatosan a tojásokfelvert habját. Kb. 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. Még melegen egy tiszta konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. 
    2. A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót. Ha a piskótatekercsünk kihűlt, betöltjük a diós-kakaós krémmel.
    3. A csokoládét az étolaj jal vízgőz felett felolvasztjuk,simára keverjük, majd bevonjuk vele a kész tekercset. Díszítő cukorral megszórjuk.

    6 ELRONTHATATLAN KAKAÓS DESSZERT A HÉTVÉGÉRE >>> 

    Még több csokis finomság >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek