Elkészítés: A lisztet, a margarint, a cukrot, a sütőport és a tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel. 3 részre osztjuk a tésztát, és az egyikbe keverjük a kakaóport. A hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
A diót a kristálycukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztákat kinyújtjuk kb. 23x28 cm lapokká, és egy kikent tepsibe helyezzük az egyik fehér lapot, villával megszurkáljuk, megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval, és a barna lapot fektetjük rá. Szintén böködjük, majd kenjük lekvárral és szórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal befedjük, megszurkáljuk.
180 fokos sütőben 25 percig sütjük, szép aranysárgára. A sütő közepébe helyezzük, és légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva.
A tésztánk kihűlése után a tojássárgákat gőz felett 15 dkg cukorral habosra felverjük, és a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük hosszúkás szeletekre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre