Japán kukoricaleves

default user icon
2 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 2 db erőleves kocka
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál. liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, ízlés szerint őrölt borsot és cukrot, majd újra felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Kicsit más jellegű a leves, ha teszünk bele egy kevés újhagymát. A karikákra vágott újhagymát vajon megpirítjuk, a leves elkészítése a továbiakban változatlan. A forró leves tetejére szórhatunk ízlés szerint reszelt sajtot is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ágnes 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom! kissé más mit a KNORR által kiadott zacskós
10 évvel ezelőtt
Isteni finom, az egyik kedvenc levesem lett!

Hasonló Receptek