Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Japán fondü (Shabushabu)

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Figyelem! Ehhez a fondühöz speciális kis fémszűrőkre lesz szükségünk!
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg borjúhús
  • 25 dkg kínai kel
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg apró sampinyon
  • 20 dkg kínai tészta
  • 15 dkg torma
  • 2 dkg szárított shitaké gomba
  • 1 dl citromlé
  • 2 újhagyma
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szójabab-krém
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál mustár
  • 2 liter húsleves (kockából)

Elkészítés

    Előkészítése: A borjúhúst 2-3 órára tegyük a mélyhűtőbe. A shitaké gombát fél órára áztassuk be forró vízbe. A kínai kelt vágjuk vékony csíkokra. A sampinyont tisztítsuk meg, és szeleteljük fel vékonyan. Hámozzuk meg a tormát, 10 dekányit vágjunk gyufa méretűre. Mossuk meg és csepegtessük le a spenótot, vágjuk csíkokra. A kínai tésztát forrázzuk le, majd ollóval vágjuk apróra. Az előkészített hozzávalókat rendezzük csinosan egy nagy tálra.
    A citromlevet, a szójaszószt és 3 evőkanál vizet keverjünk össze, majd tegyük egy kis tálkába.
    A maradék tormát reszeljük le. Tisztítsuk meg a hagymát, és szeleteljük vékonyra. Mindkettőt tegyük külön-külön kis tálkába.
    Egy teflon serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot zsiradék nélkül, majd zúzzuk össze egy mozsárban. Keverjük hozzá a szójababkrémet, az ecetet, a mustárt, és ezt is tegyük tálkába.
    A húst szeleteljük fel hajszálvékonyan, és rendezzük el egy tálra.
    A húslevest felforraljuk, a fondü-égőre helyezzük, köré tesszük a húst, a zöldségeket és a szószokat. Mindenki kedve szerint válogat az alapanyagokból, a drótkosárba teszi, majd a húslevesben megpárolja. A szószokkal ízesítjük ízlés szerint.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin