Keress receptre vagy hozzávalóra

Januári menüajánló

Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.
Heti menü – 2015. január 26 - február 01.

Előétel: Lebbencsleves
Főétel: Bazsalikomos csirkemell parmezános sajtszósszal és gombarizottóval
Desszert: Almakompót
Vegetáriánus ajánlat: Athéni gomba kapormártással

Előétel: Tejszínes zellerkrémleves
Főétel: Bakonyi aprópecsenye nokedlivel
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak

Előétel: Litván céklaleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék fasírtgolyókkal
Desszert: Vaníliapuding
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta főzelék gombafasírttal

Előétel: Tejfölös karfiolleves
Főétel: Rakott spagetti virslivel
Desszert: Mákos tejberizs
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos spagetti csőben sütve

Reggeli: Házi körözött péksüteménnyel, kolbászkarikákkal, teával
Előétel: Huszár gulyásleves
Főétel: Burgonyás lángos fokhagymásan
Desszert: Joghurtos-gyümölcsös pohárkrém
Vacsora: Lazacos-krémsajtos szendvics egy pohár könnyű rozéval
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás lángos

<html2301>Vasárnap

Reggeli: Túrós kuglóf, tejeskávé
Előétel: Camembert-es retekleves borhabos ropogóssal
Főétel: Fokhagymás tejben pácolt rántott sertésmáj salátával
Desszert: Tejszínes-túrókrémes torta
Vacsora: Hawaii toast (melegszendvics) egy pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Pácolt sült zöldségek kétféle mártogatóssal

Heti menü – 2015. január 19-25.

Előétel: Zöldséges-babos paradicsomleves
Főétel: Paella csirkemellel és kolbásszal
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Január saláta

Előétel: Édes sütőtökkrémleves
Főétel: Sajtos rántott szelet brokkolis-sütőtökös burgonyapürével
Desszert: Csokoládékosárkák mogyoróvajas sütőtökkrémmel
Vegetáriánus ajánlat: Sült sütőtök párolt spenóttal és kéksajttal

Előétel: Tejfölös póréhagymaleves
Főétel: Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával
Desszert: Meggybefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Gombafasírt paradicsomos rizzsel és babraguval

Előétel: Téli leves
Főétel: Egyszerű babfőzelék kímélően
Desszert: Kanalas fánk másként
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-hagymás fehérbabfőzelék

Előétel: Sajtkrémleves
Főétel: Tepsiben sült chilis penne
Desszert: Körtekompótos piskótarolád
Vegetáriánus ajánlat: Tejszínes penne zsenge zöldségekkel

Reggeli: Rozmaringos szardíniakrém pirítóssal, teával
Előétel: Ínyenc burgonyaleves vargányagombával
Főétel: Birsalmával töltött dagadó
Desszert: Tejfölös piskóta dióval és gyümölcsdarabokkal
Vacsora: Főtt virsli mustárral (tormával), egyszerű sörkifli, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-kéksajtos-diós rizottó

Reggeli: Gombás omlett ropogós kenyérrel, frissen facsart narancslével
Előétel: Kétsajtos leves
Főétel: Ördögi rostélyos burgonyakrokettel
Desszert: Csokis-banános muffin édesszájúaknak
Vacsora: Lazacos-krémsajtos szendvics, megérdemel egy kevés forralt bort
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinipuffancs avokádós salátával

Heti menü – 2015. január 12-18.

Előétel: Kolbászos káposztaleves
Főétel: Gombás-cukkinis töltött csirkemellrolád salátával
Desszert: Tejbedarás hókocka
Vegetáriánus ajánlat: Joghurtos tésztasaláta

Előétel: Savanyú krumplileves sonkával
Főétel: Marosszéki heránytokány juhtúrós puliszkával
Desszert: Meggyes-pudingos sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Majonézes karfiolkrém pirítóssal és salátával

Előétel: Karfiolleves pirított karfiolból
Főétel: Gyors töltött paprika
Desszert: Rákóczi túrós egyszerűen
Vegetáriánus ajánlat: Padlizsános köles-egytál

Előétel: Sóskakrémleves
Főétel: Dubarry szelet
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Rozmaringos-sajtos sült tök

Előétel: Zöldségleves húsgombóccal
Főétel: Juhtúrós lasagne gombával és hússal
Desszert: Mákos-pudingos tejbegríztorta
Vegetáriánus ajánlat: Céklás lasagne

Reggeli: Sajtos-petrezselymes tojáskrém pirítóssal, teával
Előétel: Boros szilvakrémleves habgaluskával
Főétel: Tepsiben sült csirke aszalt gyümölcsökkel töltve
Desszert: Hajtogatott sajtos pogácsa
Vacsora: Tejfölös-majonézes tésztasaláta, pohár könnyű rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Svédgomba saláta

Reggeli: Parajos omlett, ropogós croissant és gyümölcslé
Előétel: Hagymaleves sajtos zsemlekockával
Főétel: Ínyenc marhafelsál kertész módon
Desszert: Almás-gesztenyés piskótatekercs
Vacsora: Virslis *lábtörlő*, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Zöldbabsaláta feta sajttal

Heti menü – 2015. január 5-11.

Előétel: Kelleves parasztosan
Főétel: Zöldséges pulykaragu párolt rizzsel
Desszert: Édes túrós zsemle
Vegetáriánus ajánlat: Sárgarépás babsaláta

Előétel: Farsangi sárgaborsóleves
Főétel: Farsangi részeges csirke
Desszert: Farsangi fánk lekvárral
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös rakott zöldség

Előétel: Téli zöldségleves
Főétel: Pácolt sertéskaraj paradicsommal és sajttal sütve
Desszert: Banánturmix
Vegetáriánus ajánlat: Spagetti paradicsommal és bazsalikommal, reszelt sajttal

Előétel: Pikáns karfiolkrémleves
Főétel: Csőben sült hordós káposzta
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Téli vitaminsaláta savanyú káposztával

Előétel: Könnyű gombaleves lusta nokedlivel
Főétel: Tejszínes sonkás tészta
Desszert: Meggyes-mákos bögrés muffin
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-gombás tészta

Reggeli: Lágytojás, szezámmagos-lenmagos zsemle, citromos tea
Előétel: Sütőtökkrémleves mákos grissinivel
Főétel: Vajpuha marhaszelet zsemlegombóccal
Desszert: Almás batyu
Vacsora: Orosz hússaláta tojással, előtte egy vodka, utána még egy
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségkocsonya

Reggeli: Velős pirítós a *hatlépcsősből*, hideg napokon boros teával
Előétel: Gomba-erőleves diós raviolival
Főétel: Fűszeres tarja gombás-pestós zöldséggel, burgonyapürével
Desszert: Csokis süti pudinggal rétegezve
Vacsora: Sajtos kifli tarjával töltve, korsó sört is elbír
Vegetáriánus ajánlat: Töltött-rántott sajt burgonyapürével, sült zöldségekkel

Heti menü – 2014. december 29 – 2015. január 04.

Előétel: Póréhagymás paradicsomleves
Főétel: Fehérboros-csirkemájas rizottó
Desszert: Gesztenyepüré házilag
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-babos rizottó

Előétel: Tárkonyos gombaleves
Főétel: Burgonyás fasírt
Desszert: Aszalt-gyümölcsös golyók
Vegetáriánus ajánlat: Marokkói sütőtök-tagine

Reggeli: Túrós rózsa-briós habos kakaóval
Előétel: Gyümölcskrémleves
Főétel: Szilveszteri bohém csülök
Desszert: Szilveszteri malackák pogácsatésztából
Vacsora: Virslis tekert kifli, tatárbifsztek pirítóssal, krumplisaláta, szilveszteri puncs

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin