Télen sem kell konzervet enni! 5 vitamindús finomság januárban

Télen sem kell lemondanunk a friss zöldségekről és gyümölcsökről! Megmutatjuk, mit érdemes beszereznünk januárban, és mit készíthetünk ezekből a mennyei alapanyagokból.
Gránátalma

Kemény héja alatt kocsonyás burokkal bevont magok rejtőznek, amelyeket óvatosan ki kell kanalazni vagy ütögetni a félbevágott gyümölcsből. Jól mutatnak salátában, desszerten, de sülthöz is kiválóak. Üdítően savanykás ízük a ribizlire emlékeztet. Szirup formájában kedvelt koktélok kiegészítője.

ÍGY MAGOZZ GRÁNÁTALMÁT GYORSAN, EGYSZERŰEN - VIDEÓ >>>
Sokoldalú kókusztej

Az ízletes nedű a thai és az indiai konyha elengedhetetlen hozzávalója. Emellett érdemes kipróbálni krémlevesek készítésekor. Tejszín helyett használjunk kókusztejet. Különösen finom sütőtökkel.

Az elfeledett csicsóka

Méltánytalanul elhanyagoljuk ezt az Európában közkedvelt zöldséget. Nyersen kitűnő salátába, megfőzve pedig a burgonya nagyszerű helyettesítője lehet. Legfinomabb sütve, így jön ki igazán kellemes, édeskés íze. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

CSICSÓKA, A SZEGÉNYEK KRUMPLIJA >>> 
Kivi, a Téli C-vitamin-bomba

A kivi C-vitamin-tartalmát tekintve olyan a gyümölcsök között, mint a paprika a zöldségek között. Ennél több C-vitamint már nem is tartalmazhatna: 100 grammonként 200 milligrammot! Sokan nem tudják róla, hogy eredetileg kínai egresnek nevezték. Származási helye Kína, innen vitték át telepesek Új-Zélandra. Az itteni nemzeti jelképnek számító madár, a kivi után kapta a nevét. Bár a gyümölcs a Földközi-tenger partvidékén is megterem, a mai napig Új-Zéland a legnagyobb beszállító. Az érett kivi héja és húsa kissé puha. Ha mégsem, érdemes a gyümölcsöt néhány napig szobahőmérsékleten érlelni. A gazdag vitamintartalom mellett jellemző rá, hogy sok benne az antioxidáns, valamint a folsav. A gyümölcs jótékony hatással van az emésztésre, és igen kevés kalóriát tartalmaz.

Gesztenyézzünk!

A héját vágjuk be kereszt alakban, majd terítsük sütőtálcára. Süssük 220 fokos sütőben 30 percig. Fogyaszhatjuk a geszetenyét önmagában, de finom szárnyasok töltelékébe vagy krémlevesként is.

Gesztenyés finomságok >>>
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin