Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Több milliárdos veszteség - 12 olasz éttermét kénytelen bezárni idén Jamie Oliver

default user icon
MME
Bár a Jamie Oliver nevével fémjelzett étteremláncok - különösen az olasz konyhára épülők - folyamtosan terjeszkednek, világszerte, úgy tűnik, mégsem jönnek be mindig a sztárséf számításai: 2017-ben a Jamie' Italian közel 10 millió fontos veszteséget termelt, így hetet be is kellett zárnia. Most további 12 egység átszervezésén és újragondolásán dolgoznak.

Hatalmas siker volt, amikor 10 évvel ezelőtt Jamie Oliver sztárséf barátjával és mentorával, a szintés tévés Gennaro Contadoval megnyitotta első olasz éttermét Angliában, Oxforban. Azóta 60 Jamie's Italian nyílt világszerte, köztük Budapesten is, és működik évek óta - többnyire sikeresen. Ám nem mindegyik étterem volt sikerre ítélve, hiába a zseniális koncepció, és az olasz konyháért rajongó tömegek: 2017-ben 10 millió fontos (több, mint 3,5 milliárd forintos) veszteséget termelt az étteremlánc, így 7 angliai egységét be is kellett zárni. Ezt követi idén, várhatóan, további 12 hely.

Jamie Oliver szóvivője megerősítette a híreket, miszerint üzletileg átgondolásra és újrastruktúrálásra szorul a Jamie's Italian étteremlánc nagy-britanniai ága, csupán azért,  hogy biztosístani tudják a cég további sikerességét.

A cég előző vezérigazgatója Simon Blagden korábban azt nyilatkozta, hogy egy étteremnek, átlagosan 3000 adag ételt kellene eladnia ahhoz, hogy nyereséges legyen. Ez pedig,  különösen a brexit óta a kivitelezhetetlenné vált jópár vendéglátóhelynek.

MIT ÉRDEMES ENNI JAMIE OLIVER BUDAPESTI ÉTTERMÉBEN? KIPRÓBÁLTUK! >>> 
TORONYHÁZTŰZ LONDONBAN: ELKÉPESZTŐEN NAGYVONALÚ GESZTUST TETT A BRIT SZTÁRSZAKÁCS >>> 
KIDERÜLT! ITT NYITJA MEG ELSŐ BUDAPESTI PIZZÉRÁJÁT JAMIE OLIVER! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss