Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Rettenetesen sajnálom" - Jamie Oliver hivatalosan csődöt jelentett

default user icon
MME
Jamie Oliver kedden bejelentette, hogy kénytelen csődgondnokság alá helyezni vállalatát, amelynek legfontosabb sarokköve a Jamie's Italian étteremhálózat.

Csődeljárás elé néz az egyik legnépszerűbb, televíziós műsorairól világszerte is ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremhálózata. A sztárszakács kis részben a Brexittel járó bizonytalanságot tartja felelősnek a pénzügyi nehézségekért - írta az MTI.

 "Le vagyok sújtva, hogy a szívünknek oly kedves brit éttermeink csődgondnokság alá kerülnek. Rettenetesen sajnálom, hogy így alakult, és itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki az évek során szívét-lelkét beletette ebbe az üzletbe!" - írja Jamie Oliver a Facebook-oldalán.

A Jamie's Italian 2008-ban indult, de már tavaly augusztusban majdnem csődbe ment, és csak az mentette meg, hogy Oliver személyes vagyonából fordított csaknem 14 millió fontot (4,9 milliárd forintot) az akkor még 37 étteremből álló hálózat életben tartására. A cég azóta bezárt 13 éttermet és 600 alkalmazottat elbocsátott, de az újabb csődhelyzet további 1300 állást veszélyeztet.

A Jamie's Italian forgalma tavaly 11 százalékkal 101 millió fontra csökkent. Jamie Oliver a hálózat pénzügyi gondjait az ádáz piaci versennyel és a brexit folyamatát övező, a fogyasztói hangulatot is megterhelő bizonytalansággal magyarázta.

A cég adósságállománya tavaly meghaladta a 71 millió fontot (26,5 milliárd forint).

KIDERÜLT! ITT NYITJA MEG ELSŐ BUDAPESTI PIZZÉRÁJÁT JAMIE OLIVER! >>> 
MIT ÉRDEMES ENNI JAMIE OLIVER BUDAPESTI ÉTTERMÉBEN? KIPRÓBÁLTUK! >>> 
TORONYHÁZTŰZ LONDONBAN: ELKÉPESZTŐEN NAGYVONALÚ GESZTUST TETT A BRIT SZTÁRSZAKÁCS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss