Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jamie Oliver és az olasz konyha

Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Nagy büszkeségem, hogy Guilfordban megnyílt a hatodik olasz éttermem, a Jamie’s Italian. Mint ahogy az egész étteremlánc kialakításánál, itt is azt tartottuk szem előtt, hogy olyan környezetet hozzunk létre, ahol az emberek szívesen ülnek le akár csak egy pohár bor mellé beszélgetni, ahol jól érzik magukat. Természetesen az ételekkel is az olasz életérzést akartuk visszahozni. Olyan konyhát viszünk, amelyre méltán büszkék az olaszok: fantasztikus, rusztikus fogásokkal és toszkán borokkal akarjuk elkápráztatni a vendégeket.

Az olasz konyha

Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Vitatkoznak a pizza szülővárosán is, de Velencében például többre becsülik a rizottót, mint a világszerte legnépszerűbb olasz fogást. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Bruschetta

 

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet ciabbata kenyér (rusztikus, ropogós héjú parasztkenyér)
4 szelet prosciutto (levegőn szárított füstölt sonka)
1 mozzarella-golyó (125 g)
200 g paradicsom vagy koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevelek
extra szűz olívaolaj

bors

A megtisztított paradicsomot felszeleteljük – ha koktélparadicsomot használunk, csak félbevágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A lecsöpögtetett mozzarellát darabokra tépdessük. A ciabbata kenyérszeleteket mindkét oldalon megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük. Olívaolajjal megcsöpögtetjük, és ráhalmozzuk a paradicsomot, majd a sajtot. Sóval, borssal megszórjuk, és rátépkedjük a friss bazsalikomleveleket. Még egyszer meglocsoljuk az olívaolajjal.


A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva! 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

Jucinor
\"Ez egy egyszerű recept, de ezt sem képesek leírni rendesen, akkor egy bonylutabbal mi van???\" Úgy látom kicsit bonyolult volt ezt a szót(bonyolultabbal) leírni. Más szemében a szálkát....... Csak sajnálni tudom az ilyen embereket, illetve rendkívül örülök, hogy én nem vagyok ilyen! Hála istennek! Én inkább mindig a jó dolgokra fókuszálom a figyelmemet! Tudom ajánlani mindenkinek, így érdemes élni! Fókuszáljunk erre a remek receptre, érezzük a finom ízeket, az ínycsiklandozó illatokat........ S ha valakinek mindez nem tetszik, szíve joga. Nem vagyunk egyformák! Szerencsére..... Jó étvágyat kívánok mindazoknak, akik szívesen vették ezt a receptet. Finom, száraz, minőségi borral egyszerűen mennyei!!!!
pppp
to kovet79: tipikus magyar mentalitas, miert azt az 1 teglat kell meglatni amikor a masik 999 teljesen jol all...... kritizalni mindig konnyebb mint sajat magad krealni valamit ugye?
kovet79
Nem mintha nem tudnám hová, mikor rakni, de a sonka kimaradt. Ez egy egyszerű recept, de ezt sem képesek leírni rendesen, akkor egy bonylutabbal mi van???
toscana54
Olaszországban ettem bruschettát, de akkor a feltéttel együtt is átsütötték, meleg volt az egész szendvics. Sokfélét ettünk: articsókásat, paradicsomosat, gombásat.. Hatalmas karéj parsztkenyeret pirítottak meg hozzá szabad tűzön. Kicsit megdörzsölték fokhagymával, megspriccelték olivaolajjal és rátették a kért feltétet, aztán együtt is megsütötték egy kicsit. Nagyon jót ettünk és a hely is csodás volt: Civita di Bagnoregio.
babbo
hát rá a tetejére :) ez azért nem hiba
Camea
Bocsánat, de hibás a recept leírás. A prosciutto hova kerül?

Magazin