Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jambalaya

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 50 dkg csirkemellfilé felcsíkozva
  • 15 dkg kolbász felszeletelve
  • 2 szelet bacon felaprítva
  • 2-3 fej lilahagyma karikára vágva
  • 1-2 db kaliforniai paprika összevágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma szeletelve
  • húsleves alaplé
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 evőkanál cajun fűszerkeverék
  • oregano
  • kakukkfű
  • 1-2 szál újhagyma díszítésként
  • bors
  • 1 evőkanál barnacukor

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont kevés olajon pirítsuk meg.

    A csirkemellfilét sózzuk, majd borssal, szeletelt fokhagymával szórjuk meg, közepes lángon, kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kolbászkarikákat, és azzal együtt süssük kb. 5-7 percig. Ezután adjuk hozzá a hagymát, kevés barnacukrot, a kaliforniai paprikát, és dinszteljük 5-6 percig. Ekkor öntsünk hozzá az alaplevet. Ízesítsük sóval, cajun fűszerkeverékkel, oregánóval, kakukkfűvel.

    Főzzük össze az ízeket, majd adjuk hozzá a rizst. Keverjük meg, majd közepes lángon főzzük. Addig hagyjuk a tűzön, amíg az étel felszívja a folyadékot, és a rizs teljesen megpuhul. A végén díszítésképpen keverjünk bele zöldhagymát.

Megjegyzés

A kreol konyha egyik izgalmas, sokféle módon elkészíthető fogása.

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Bonbonka1970
Szia! Mennyi alaplével kell felönteni? Köszi a segítséget.

Hasonló Receptek

Magazin