Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jamaicai banánsaláta

15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A banánt megmossuk, virág felőli csücskét levágjuk, majd a homorú részénél hosszában óvatosan bevágjuk. A héjat felhajtjuk, egészben kivesszük a belét, daraboljuk és tálba tesszük, meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a felszeletelt narancsot, a kimagozott meggyet, a durvára vágott mandulát.

A majonézt összekeverjük a tejföllel, a citromlével, sóval, cukorral, és a
salátára öntjük.

A salátát a banán héjában tálaljuk, de üvegtányéron, kehelyben, kompótós tálkában is kínálhatjuk, de mindig lehűtve!

Megjegyzés

A konyakot helyettesíthetjük pl. Amaretto /mandula/, citrom- vagy meggylikőrrel, és más-más ízhatást kapunk. Majonézes tejföl helyett könnyű, krémes, citromos-banános joghurttal is tálalhatjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss