Elkészítés: 1. Egy nagy, vastag aljú edényben olvasszuk meg a vajat, közepes-magas fokozaton. Amikor elkezd forrni, tegyük bele a jalapenót, a hagymát és a répát. Magas fokozaton, kb. 4 percig folytonos kavarás mellett főzzük. Szórjuk bele a lisztet, és kavargassuk 2 percig. Lassan, fokozatosan öntsük bele a vizet és a húslevest. Szűrjük le a levest, a levet hagyjuk az edényben.
2. Turmixoljuk simára a leszűrt zöldségeket, öntsük vissza a lébe, tegyük hozzá a tejszínt, és forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a petrezselymet és a sót, és tálaljuk azonnal, reszelt sajttal díszítve.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre