Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jakab sapka - diós kozáksapka

60 perc
egyszerű
megfizethető
40 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 8 db tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 6 ek víz
  • 2 ek kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • Krém:
  • 3 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • darált, cukrozott dió
  • csokoládé

Elkészítés

  1. A tojás sárgájat kikeverjük a porcukorral, majd belekerül a víz, a sütőpor, a kakaó és a liszt. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tésztába.  
  2. A krémhez a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. A tejet a liszttel (kevergetés mellett) sűrűre főzzük, ha pedig kihűlt, hozzáadjuk a korábban kikevert krémhez. Előmelegített sütőben, 180 fokon legalább 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A megsült tésztát kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, kettévágjuk, majd az egyik felét megkenjük a krémmel. Összeillesztjük és kívül is megkenjük. Ez után meghempergetjük a darált dióba, a tetejére csokimázt teszünk.

MUSTÁROS-ZÖLDSÉGES SERTÉSRAGU PIRÍTOTT HÁZI TARHONYÁVAL

EREDETI TZATZIKI SALÁTA

Megjegyzés

Anyu - Mama - Dédi szül.: Jakab Erzsébet emlékére. - nagy.tamas.post@gmail.com

Ezek is érdekelhetnek