Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jakab-kagyló nyárson garnélával és gránátalmával

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A garnéla hátán a páncélját megvágjuk, és az emésztő zsineget kihúzzuk.

2. A nyársra felhúzzuk váltakozva a garnélákat és a Jakab-kagylót.

3. A nyársakat meglocsoljuk olívaolajjal, zöld citrom levével, a felaprított chilivel, az apróra vágott koriander felével és a zöld citrom héjával. Sózzuk, borsozzuk.

4. 2 órát vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk.

5. A grillrácson megsütjük, hogy a garnéla páncélja szép vörös legyen, a kagyló pedig megpiruljon.

6. Amikor megsültek a nyársak, félbevágunk egy gránátalmát, a tányér fölé tartjuk, és fakanál segítségével kiütögetjük belőle a magokat. A levét is a nyársakra locsoljuk, és megszórjuk a maradék koriander levelekkel.

Tipp: Köretként adhatunk hozzá bulgurt, párolt rizst, sült burgonyát vagy friss zöldsalátát.

Elkészítés: 10+10 perc
Pihentetés: min. 2 óra

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss