Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros marharagu

default user icon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db burgonya
  • 1 kg marhalapocka
  • 5-6 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek liszt
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer
  • 200 ml száraz vörösbor

Elkészítés

    1. A kétféle hagymát meghámozzuk. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A répát és a krumplit meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A húst megmossuk, aztán szárazra töröljük, majd zsírtalanítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk.
    2. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban megpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a darabokat. Ezután megpirítjuk zsiradékon a hagymákat, meghintünk liszttel, és kevergetve megpirítjuk. A lisztes hagymához adjuk az elősütött húskockákat, a répát, a krumplit, a babérlevelet és az összekötözött zöldfűszercsokrot.
    3. Felöntjük borral és 1 l forró vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Ezután közepes lángon puhára főzzük az egészet lefedve, miközben néhányszor átkeverjük. Akkor jó, ha a felesleges nedvesség elpárolog, a hús pedig megpuhul.

    GOMBÁS-MARHAHÚSOS RAGU 

    CSICSERIBORSÓS PIKÁNS RAGU 

    PULYKAMELL RAGU SPENÓTOS RIZZSEL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin