Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros marharagu

MME MME
120 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát meghámozzuk. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A répát és a krumplit meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A húst megmossuk, aztán szárazra töröljük, majd zsírtalanítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban megpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a darabokat. Ezután megpirítjuk zsiradékon a hagymákat, meghintünk liszttel, és kevergetve megpirítjuk. A lisztes hagymához adjuk az elősütött húskockákat, a répát, a krumplit, a babérlevelet és az összekötözött zöldfűszercsokrot.
  3. Felöntjük borral és 1 l forró vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Ezután közepes lángon puhára főzzük az egészet lefedve, miközben néhányszor átkeverjük. Akkor jó, ha a felesleges nedvesség elpárolog, a hús pedig megpuhul.

GOMBÁS-MARHAHÚSOS RAGU 

CSICSERIBORSÓS PIKÁNS RAGU 

PULYKAMELL RAGU SPENÓTOS RIZZSEL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss