Elkészítés: Felaprítjuk nagyon finomra a hagymát, sonkát és a paprikát. Ugyanúgy nagyon apróra felkockázzuk a szalonnát. A szalonnát elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, lassan megdinszteljük a paprikát és a sonkát is. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
Egy tálban a lisztet a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, borssal, cukorral és a hideg margarinnal elektromos keverővel addig keverjük, míg apró borsószem nagyságú lesz a keverékünk. Hozzáadjuk az aludttejet és a hideg sonkás keveréket. Villával az egészet lazán összevegyítjük. Egy nagyobb vagy két kisebb sütőlemezt kizsírozunk és lisztezünk a szokásos módon. Két kanál segítségével kis halmokat formálunk, és azokat a sütőlemezre helyezzünk. Lenyomjuk a villával laposra, hogy úgy nézzen ki, mint egy szép kis formás pogácsa. (Én beleforgattam ezeket a kis gömböket egy kevés reszelt sajtba, de ez el maradhat!) Azonnal süssük 205 fokos sütőben. Kb. 12-15 perc alatt elkészül. 12 nagyobb vagy 18 kisebb pogácsa lesz ebből az adagból.