Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ízletes sajttekercs

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 12 szelet lapsajt
  • 10 szelet gépsonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg sajtkrém
  • 5 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • fehérbors

Elkészítés

    1. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappistasajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
    2. A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval és fehérborssal ízesítjük. A tojássárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük, és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.
    3. A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.
    4. Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.

      TÖLTÖTT TOJÁS, SONKATEKERCS, FRANCIASALÁTA - A LEGJOBB FOGÁSOK HIDEGTÁLHOZ >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin