Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes csirke

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 6 dkg vaj
  • 0,5 dl liszt
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • 1 marék petrezselyem (aprított)
  • 1 dl majonéz
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg penne tészta

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkét megsózzuk és megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy nagy lábasban, és megsütjük benne a csirke mindkét oldalát addig, amíg aranybarna nem lesz.
    2. Hozzáadjuk a lisztet a vajhoz, és egy percig melegítjük. A tejet és a tejszínt felforraljuk. Fűszerezzük sóval és borssal, majd belekeverjük a marék petrezselymet és a majonézt. Hozzáadjuk a vajas keveréket, és takarékon főzzük körülbelül 3 percig. 
    3. Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal. A rózsáira szedett brokkolit és a csirkét a sütőtálba tesszük, és meglocsoljuk a szósszal. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, és 20-30 perc alatt készre sütjük benne a csirkét.
    4. A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, és a csirke mellétálaljuk.

    10 OLCSÓ, ÉS NAGYON EGYSZERŰ CSIRKÉS RECEPT >>>

    7 EGYSZERŰ CSIRKÉS EGYTÁLÉTEL HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin