Ízletes fokhagymakrémleves

Hozzávalók

  • 12 db fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma (közepes)
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db húsleveskocka (vagy 3/4 liter húsleves alaplé)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 db lila hagyma (közepes)
  • 7,5 dkg camembert sajt (vagy edámi sajt)
  • pirított kenyérkockák

Elkészítés

    1. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
    2. A vajat olvasszuk meg egy magas falú lábosba (nagyon könnyen kifut, így érdemes tényleg minél magasabb falú edényt keresni) és pirítsuk rajta üvegesre a vöröshagymát, majd ha kész tegyük mellé az apróra vágott fokhagymát is.
    3. Ha húsleveskockával dolgozunk, forraljunk fel háromnegyed liter vizet és oldjuk fel benne a húsleves kockánkat - ha van alaplevünk az még jobb! - a lényeg, hogy készítsük a lábosunk közelébe, mert a liszt beletétele után hamar szükségünk lesz rá!
    4. Mielőtt a fokhagyma megbarnulna adjuk hozzá a 2 kanál lisztet és pirítsuk le egy picit (figyeljünk rá, mert hamar leég).
    5. Ha kész, tegyük hozzá az alaplét és öntsük bele a tejszínt.
    6. Kézi botturmixal homogénre turmixoljuk az egészet.
    7. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele kevés szerecsendiót (vigyázat, nagyon intenzív az íze, kevés is elég!)
    8. Forrástól számított 20 percig főzzük - közben figyeljünk rá mert nagyon könnyen kifut!
    9. Amíg fő, addig a lila hagymát szeleteljük fel hajszálvékony szeletekre - szinte átlátszóak is lehetnek a szeletek, annál finomabb.
    10. A camembert sajtból célszerű minél semlegesebb ízű sajt vásárlása. Ha megvan, szeleteljük ezt is vékony szeletekre - ha edámi sajttal készítjük azt reszeljük le.
    11. A levesbe elsőként a sajtot tegyük bele, majd egy kevés pirított kenyérkockát (elhagyható), és végül a tetejére a lila hagyma szeleteket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek