Keress receptre vagy hozzávalóra

Ízesített házi kockacukor

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 2 tk őrölt fahéj vagy kakaópor
  • 1 tk víz
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A cukrot egy tálkában alaposan összekeverjük a fahéjjal vagy a kakaóporral, esetleg mindkettővel és 1 tk hideg vízzel. Szilikon pralinéformába vagy jégkockatartóba töltjük, és jól lenyomkodjuk.
    2. Ezután a nedves masszát meleg helyen (télen fűtőtesten, nyáron a napon) száradni hagyjuk legalább egy napig. Végül a kockacukrokat egyenként óvatosan kifordítjuk a formából.

Megjegyzés

A kakaós vagy a kakaós-fahéjas ízesítésű kockacukor kávéhoz, kapucsínóhoz illik, a fahéjas pedig teához.

MME
Fontos, hogy szárításkor a levegő páratartalma ne legyen magas, máskülönben a massza nem keményedik meg. A házi kockacukrot jól záródó üvegben vagy dobozban hónapokig tárolhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin