Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ízes szelet

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1-2 evőkanál tej
  • Töltelék:
  • 60 dkg lekvár (3 féle, bármilyen vegyes ízű)
  • Teteje:
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 10 dkg mandula (durvára vágott)
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

  1. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és összegyúrjuk. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Az első tésztagombócot, lisztezett felületen kinyújtjuk és belesimítjuk egy kb 20x30-as kivajazott, lisztezett tepsibe.
  3. Megkenjük az egyik kiválasztott lekvárral, majd rásimítjuk a második kinyújtott tésztát. Ezt is megkenjük a tetszés szerinti lekvárral és betakarjuk a harmadik kinyújtott tésztával. (Ha a lekvár hígabb lenne elkeverhetünk benne 1-1 ek kekszmorzsát.)
  4. Végül rákenjük a maradék lekvárt és rásimítjuk az utolsó tésztalapot.
  5. Megkenjük a tetejét tojással és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  6. Szórjuk meg a tetejét porcukorral és durvára vágott mandulával.

Megjegyzés

Olcsó és nagyon finom sütemény. Az ananász dzsemet nagyon szeretem így minden évben, decemberben főzök be pár üveggel. Ebbe a sütibe most rumos szilva, ananász és málnalekvár került. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss