Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ízes bukta II.

MME MME
4 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • pici só
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • gyümölcsíz

Elkészítés

Elkészítés: 3 dl tejből, 3 tojássárgájából, 6 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, pici sóból, 3 dkg élesztőből és 50 dkg lisztből tésztát készítünk. 40-45 percet hagyjuk kelni.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük, jól meglisztezzük, és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel megkenjük, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük, és 30 percig kelesztjük.

Közepesen forró sütőben sütjük.

Megjegyzés

Ha 20-25 dkg főtt áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad. Túrót is lehet beletenni, nem csak lekvárt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss