Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a szilveszteri virsliteszt! Ezt a kettőt inkább ne vedd meg!

default user icon
MME
A szilveszteri parti egyik alapétele a virsli. A boltok polcain a kínálat bőséges, számtalan fajta virsliből választhatunk. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma 22 virslit vizsgált meg. A teszten 2 termék megbukott.

A szilveszteri bevásárlólista első helyén a virsli áll. Sokféle formában, főzve, salátába, vagy akár leveles tésztába csomagolva kerül az asztalra. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma 22 virslit vizsgált meg, az eredmény megkönnyítheti a vásárlók döntését.

Az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség-, a sótartalmat, valamint a szójamentességet vizsgálta. A teszten két terméknél tapasztaltak hiányosságokat.

A kétfajta, nem megfelelőnek bizonyult virsli közül az egyik zsírtartalma meghaladta, fehérjetartalma pedig nem érte el a címkén feltüntetett értéket.

A másikban minimális mennyiségben ugyan, de kimutatható volt a szójafehérje jelenléte, amely azonban sem az összetevők felsorolásában, sem figyelmeztetés formájában nem szerepelt a csomagoláson. A szója allergén összetevő, ezért feltüntetése kötelező. 

A tájékoztatással kapcsolatos hiányosságok megtévesztő gyakorlatnak minősülnek, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság eljárást indított, a gyártókat a valósághoz hű címkék elhelyezésére kötelezi. A vizsgált termékek adatainak összesítése itt érhető el. 

MEGNÉZTÜK, MI KERÜL A VIRSLIBE! >>> 

10 SZUPER VIRSLIS RECEPT A CORN DOGTÓL A KRUMPLISALÁTÁIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek