Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a három legfinomabb cukormentes torta!

default user icon
MME
Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit: egy sárgabarckos egy diós és egy körte torta bizonyult a legjobbnak a szakmai zsűri értékelése szerint.

Megtartották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első fordulóját, Lajosmizsén, a Cukrász Juniálison. Immáron negyedszer nevezhettek a cukrászok hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortáikkal, melyek az egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból készültek. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett verseny győztes tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-ai ünnepségeken kóstolhatja meg először, s ezután az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben azzal a céllal indította el, hogy a cukrászok új, izgalmas recepteket alkossanak, egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra. Az első évben Zila László cukrászmester nyert az “Almatorta egressel” kreációval, majd két egymást követő évben Nándori László tortái bizonyultak a legjobbnak: 2013-ben a “Ribizlihabos-almás réteges”, 2014-ben pedig a „Csokis kaland” volt a verseny győztese. A cukrászmester a két sikeres év után most az idei győztes kiválasztásában segédkezik.

A zsűri asztalán főleg olyan torták sorakoztak, melyekben az erdei gyümölcsök vagy a málna dominált, de kedvelt alapanyag volt a sárgabarack és a dió is.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének elnöke Nándori László aranykoszorús cukrászmester. Tagjai: Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, Jókuti András, a Világevő gasztroblog szerzője, Vadon János, rádiós műsorvezető, a Morning Show műsorvezetője, Gyurcsányé Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa és Márk Szonja, cukrász. A főtámogató 77 Elektronika Kft. képviseletében Dr. Bibok György orvosigazgató bírálta az édességeket.

A tortákat komoly szempontok alapján, anonim módon pontozta a zsűri. Fontos volt az összetétel, az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalom, a magyaros ízvilág, és az innovativitás is.  A hozzávalókat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhatták a cukrászok. A győztes torta elemzését a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végzi majd.

Vadon Jani és Jókuti András a zsűri tagjaként minden tortát megkóstolhatott, végül a körtés, a sárgabarackos és a diós-csipkebogyós ízű kreációk kerültek a júliusi döntőbe.

Az augusztus 20-i ünnepségeken a nagyközönség is megismerheti és megkóstolhatja a győztes finomságot, és ekkor teszi közzé az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a díjnyertes torta receptjét is. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss