Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Isztriai fánk

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 dkg + 2-3 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg tejszínes joghurt
  • 2 ek Palinkovac / Grappa
  • 1 l olaj a sütéshez
  • porcukor
  • ½ l tej a vaníliapudinghoz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1-2 ek étkezési keményítő
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítés

    1. Összekeverjük a lisztet, a sütőporral, 6 dkg cukorral és egy csipetnyi sóval. A tojásokat a joghurtot és a grappát hozzáadjuk a száraz anyagokhoz és krémes állagúra keverjük. 
    2. Az olaj t egy fritózban vagy egy magasabb szélű serpenyőben 180 fokra melegítjük. A tésztát két evőkanál segítségével nagyobb nokedli formává alakítva, kisebb porciókban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
    3. Tálalás előtt vaníliapudingot készítünk, erre helyezzük a fánkokat, melyeket kevésmeggybefőttel díszíthetünk.

    KLASSZIKUS JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA 

    RIZSKOCH BARACKLEKVÁRRAL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek