Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isztriai fánk

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Az isztriai fánkhoz összekeverjük a lisztet, a sütőporral, 6 dkg cukorral és egy csipetnyi sóval. A tojásokat a joghurtot és a grappát (vagy pálinkát) hozzáadjuk a lisztes keverékhez és krémes állagúra keverjük.
  2. Az olajat fritőzben vagy egy magasabb szélű serpenyőben 180 fokra melegítjük. A tésztát két evőkanál segítségével nagyobb nokedli formává alakítva, kisebb adagokban tesszük az olajba, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Tálalás előtt vaníliapudingot készítünk, erre helyezzük a fánkokat, amelyeket kevés meggybefőttel, porcukorral díszíthetünk.

Nézd meg videón, hogyan készül az isztriai fánk!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss