Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós csirkeragu

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 4-6 ek liszt
  • 2 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 200-300 ml húslevesalaplé (kockából is lehet)
  • 25 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 200 ml habtejszín (cukrozatlan)

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és falatnyi darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe.
    2. Lábasban felforrósítjuk a vajat és az olajat, majd aranyszínure pirítjuk benne a lisztezett húskockákat. Hozzáöntjük az alaplevet, aztán felforraljuk, majd kis lángon majdnem teljesen puhára pároljuk a húst. Közben sózzuk és borsozzuk az egészet.
    3. Hozzáadjuk a borsót, majd ismét felforraljuk az ételt. Végül a borsós húshoz öntjük a tejszínt, megsózzuk az egészet, majd addig forraljuk, míg a tejszín kissé be nem sűrűsödik. Petrezselyemlevelekkel megszórva tálalhatjuk, a párolt rizs tökéletesen illik hozzá. 

    MEXIKÓI CSIRKERAGU RIZZSEL, EVE KONYHÁJÁBÓL >>> 

    GOMBÁS-UBORKÁS CSIRKERAGU >>> 

    SPÁRGÁS CSIRKERAGU >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin